Compromís pregunta a les Corts per l’impagament del transport escolar de l’IES Vall de la Safor de Vilallonga

Les companyies de transport escolar denuncien que la Generalitat els deu 36 milions d’euros i veuen amb incredulitat l’anunci d’un calendari de pagaments.

La secretària comarcal del BLOC-Compromís de la Safor-Valldigna, Pepa Izquierdo, ha anunciat aquest matí que el seu grup parlamentari a les Corts Valencianes ha registrat una pregunta dirigida a la Consellera d’Educació, Formació i Ocupació sobre els motius del retard en els pagaments a l’empresa encarregada del transport escolar de l’Institut Vall de la Safor de Vilallonga.

Compromís també s’ha interessat per les mesures previstes per la Conselleria ”per tal d’agilitzar aquests pagaments per evitar que les empreses deixen de prestar el servei de transport escolar”, així com ”la quantitat total que deu la Generalitat a les empreses adjudicatàries del transport escolar a data de hui”.

Cal recordar que l’AMPA de l’IES Vall de Vilallonga alertava fa uns quants dies de la possibilitat que el pròxim 9 de febrer els autobusos que porten a l’institut l’alumnat de l’ESO deixen de prestar el servei, ”doncs la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana té un deute de 36 milions d’euros amb les companyies d’autobusos corresponent a tot el curs 2011-2012.” Les mares i els pares consideren que ”és indignant que davant una situació de fallida total de la Comunitat no assumisquen responsabilitats, responguen pel balafiament dels diners dels valencians i valencianes i molt al contrari continuen mantenint els seus privilegis, i els grans events faraònics”.

Tot i això, fonts de l’AMPA de l’IES Vall de La Safor han publicat hui mateix la següent informació a les xarxes socials: “acabem de parlar amb les empreses Simbus i L’Amistat, i encara que no s’acaben de creure que els pagaran, la UTE d’autobusos ha decidit no seguir amb la suspensió del servei dels autobusos previst per al dijous 9 de febrer. La Conselleria els ha dit que esta setmana es produirà el pagament del mes de setembre i que en 15 dies es produirà el pagament d’octubre i un calendari de cobraments…”.

Des del BLOC-Compromís de la Safor-Valldigna es vigilarà perquè s’acomplisquen les condicions de l’esmentat anunci.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *