LARA I SERGI: DIÀLEGS DELS COMPROMESOS/ES

Sergi Vidal  i Lara Miñana, ambdós amb 19 anys, són l’aposta pel futur de Compromís per Potries, i per això hem volgut que hi formaren part del cos central de la candidatura.

Sergi, que és estudiant de pedagogia musical al conservatori superior, és un jove obert, creatiu,compromès amb la gent, i amb els projectes comuns. Lara estudia el grau superior de pròtesi dental a València i es defineix com una persona espontània,independent, innovadora i decidida.

I una mica Tossuda! ja,ja,ja,ja. -comenta Sergi, assegutsals bancs de la pujada de l’ermita-

Sí, és cert –contesta Lara-, però és precisament eixa tossudesa, de vegades, combinada amb la voluntat, la que em permetdur endavant, fins el final, les coses.

Reflexionen conjuntament els motius que els han fet decidir donar el pas endavant i formar part de la candidatura de Compromís a Potries.

Lara:A mi mha fet donar el pas endavant, sobretot, la meua estima pel poble; tinc inquietud per millorar-lo, i pense que puc aportar el meu granet de sorra…

Sí, – continua Sergi-magrada el projecte de poble que hem anat construint i que em fa viure un sentiment de pertinença a una comunitat i a un lloc que es diu Potries.

Pense que junts –referint-se a ambdós- hem pres la decisió de recolzar-nos des de lamistat en aquest projecte, representem la gent jove amb inquietuds per saber com funciona el poble i implicar-nos amb ell. Pretenem ser la connexió entre la continuïtat del projecte i la innovació. El jovent aporta en el grup de compromís un pensament creatiu, innovador i fresc amb diferents punts de vista. Estem per ajudar, donar color i un toc fresc a les idees des dun pensament viu i jove.

Clar! –asseveraLaraI per a mantindre un bon poble, totes les opinions compten, i que menys que recolzar als joves i fer saber elque pensen, volen o necessiten!!!

Lara:Està clar que per aconseguir-ho, la manera més fàcil és incorporant gent jove a les candidatures. Jo en concret tinc interés i ganes daprendre. I aportem, com tu deies Sergi,frescura a les idees i als projectes.

Com a joves que som podem arribar, més fàcilment i ràpidament, a la joventut de Potries i ser un punt d’unió entre generacions. Apropar la joventut a l’ajuntament i als interessos locals – afirma Lara -.

 

Sergi, des de la natural inquietud juvenil i la seua gran creativitat, porta la reflexió cap a les noves iniciatives, als nous projectes:

Sergi:Quan pensem en un renovat projecte de Potries és inapel·lable pensar en els i les joves, que són qui representen el futur del poble. Per això estem convençuts que aportant la visió daquest sector, des de dins, podem promoure la participació activa del jovent cassoler en les accions que van construint un nou model de poble.

I jo, crec i desitge, – continua- el futur del nostre poble com una societat activa i participativa, treballant per leducació creativa i per la cultura.

“Efectivament!”, -conclou Lara– “Però a més a més, que el poble es mantinga com a poble, amb les seues costums i la seua gent. Que cresca, però que ho faça de forma sana, amb la participació de tot el veïnat.

Ambdós coincideixen en destacar que “és important que el poble estiga en bones mans, i la millor forma de fer-ho és participant dins del projecte de Compromís per Potries, que ens ha obert portes, sense limitacionsni censures, i ens permet aportar les nostres idees, i fer-les seues. Dir la nostra, amb el respecte que es mereix la joventut. Ens sentim part del projecte.

Lara i Sergi treballen de valent cada dia per crear un nou projecte de poble, junt a les dones i els homes que comformem Compromís, aportant idees, debatent-les i qüestionant o refusant-ne d’altres. Tot un exemple d’implicació real.

Segur que tindran molt a dir i fer els propers anys al futur del nostre projecte, com a grup i com a societat; per tots junts, fer poble.

Arxivat en: Comarcal

Comentaris

  1. hola hola diu:

    Entusiasme i ganes és el que m.han expresat Sergi i Lara, amb el relax que dona el bon humor i l.amistat.
    Fan un bon dúo aquestos dos x a treballar coltze a coltze.
    I al día d.avuí és més fàcil tirar de sofà, mando i desgana…aixís que enhorabona als dos i què sort que té Potríes x contar amb gent com vosaltres!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *