L’AJUNTAMENT DE POTRIES TANCA LA LEGISTURA AMB SUPERÀVIT I REDUEIX L’ENDEUTAMENT UN 34% DES DE 2012

Monzó: Per a mi, allò més important és acabar el meu mandat sense tindre cap deute amb cap proveïdor.

L’Alcalde de Potries, ha volgut tancar la legislatura presentant a la Comissió Especial de Comptes la liquidació pressupostària de l’exercici 2014, en la qual a més te tancar durant els 4 anys de la legislatura, de forma consecutiva, amb superàvit pressupostari ajustat, i romanent de tresoreria positiu, ha posat de manifest que el nivell legal dendeutament se situa en el 103,18% dels recursos ordinaris; és a dir, per baix del fatídic límit del 110 %, establert pel Govern Central com a límit màxim d’endeutament local.

Potries va començar la legislatura amb un raonable nivell d’endeutament situat en el 82,11 % en 2011. No obstant, l’abultat deute de la Generalitat Valenciana a lajuntament per diverses subvencions, que ascendia en 2012 més de 450.000 , va obligar a l’Ajuntament en 2012 a acollir-se al sistema de crèdits ICO del Ministeri per poder atendre els pagaments dels proveïdors de les actuacions d’aquestes subvencions, pendents de pagament. Monzó va considerar en aquell moment que “eren temps difícils per als autònoms i les empreses, i lAjuntament a pesar que no li pagava qui realment devia, la Generalitat, havia de fer el que fora necessari per a donar un baló doxigen als seus proveïdors, i va decidir anar endavant amb aquest préstec.

Aquest obligat recurs a l’endeutament va suposar disparar el nivell d’endeutament al 144 % en 2012. Però des d’aquell moment l’Ajuntament de Potries ha atès puntualment les despeses de tots els proveïdors, situant el període de pagament en menys de 20 dies, quan el límit màxim establert són 60.La majoria de proveïdors eren empreses del poble o de la comarca, i crèiem que així donàvem també un cert impuls a la continuïtat de lactivitat al nostre municipi, comenta l’Alcalde.

Des d’aquell moment, Monzó ha dedicat gran part del seu temps d’Alcalde viatjant a la capital valenciana a exigir el pagament de les diverses subvencions pendents de cobrament, aconseguint poder amortitzar anticipadament en 2013 i 2014 fins a un total de 265.000 .A les Direccions Generals ja em coneixien, i cada vegada que anava a València feia un repàs per tots els despatxos a veure que aconseguia cobrar.

Així i tot, queda pendent de cobrament una subvenció de 133.730,19 , relativa a ajudes de Rehabilitació d’Entorns Urbans provinents de l’any 2010. “Si haguérem aconseguit cobrar aquesta ajuda en 2014, actualment el nivell dendeutament se situaria ja en el 83 %, pràcticament al nivell que estàvem, però amb una diferència important: no deguem res a ningú, i paguem al dia als nostres proveïdors, cosa que com podem veure a la premsa, no han aconseguit molts altres.

De fet, Juanfer Monzó ha aconseguit un compromís ferm amb la Conselleria d’Urbanisme, per a què aquest pagament es produïsca a molt tardar al mes de setembre. D’acomplir-se aquest compromís, i seguint el ritme previst d’amortització,Potries tancarà 2015 amb un nivell dendeutament  per davall de 75% i entrant en les ràtios considerades per la pròpia Llei dEstabilitat, dun ajuntament Sanejat.

L’Alcalde de Potries manifesta: Em sent plenament satisfet de la meua gestió, a pesar d’haver passat situacions difícils fruit dels impagaments daltres,  deixe lAjuntament sanejat, pagant als proveïdors en poc més de 15 dies, i amb nombrosos projectes que quedaran per a sempre: la Ruta de lAigua, la Casa d’Àngel Domínguez, el Llar Juvenil, la peatonalització, un nou dipòsit daigua,… Men vaig amb la plena satisfacció dhaver treballat bé pel meu poble.

Arxivat en: General

Comentaris

 1. hola hola diu:

  Amunt Juanfer!!!
  Gràcies x una faena ben feta!!!
  Quina tranquilitat que el poble al que vixc estiga tan ben cuidat per persones com tu i el teu equip.
  Enhorabona!!!
  Tu sabràs les nit d.insomni i patiments de cap!!!
  Este reconeiximent va per tu!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *