Discurs d’investidura de la nova alcaldessa de Potries: Assumpta Domínguez

Bon dia:

Membres de la corporació de l’Ajuntament de Potries, alcaldes, veins, veïnes

Els potriers i potrieres han expressat la seua voluntat de forma massiva en les urnes el passat 24 de maig. Amics i amigues ens heu triat per a governar, per a gestionar els diners de tots i per a donar solucions sostenibles a les persones i el territori, per a posar en valor el recursos ja existents i per a aconseguir-ne de nous, per construir un poble més just, equitatiu i solidari que millore la convivència i ens permeta fer realitat els somnis de tots.

Un encàrrec que vull dur a terme amb transparència, amb presa de decisions de baix cap a dalt, amb un empoderament real de tots i totes i amb un grau elevat de corresponsabilitat en el govern del poble.

En este moment de solemnitat institucional i d’emoció personal, vull expressar la meua gratitud a tots els veïns, als qui em van votar i a aquells altres que amb total legitimitat van preferir altres opcions polítiques. Però no seria justa si no em mostrara especialment satisfeta per l’alta participació democràtica i per l’augment del suport al projecte polític que represente. Una espenta que agraisc de tot cor i que asumisc, si cap, amb major responsabilitat i compromís amb vosaltres.

El meu reconeixement a tots els membres de l’anterior corporació, en especial als companys de l’equip de govern i de manera destacada a l’alcalde, Juanfer Monzó, tot un exemple d’honestetat i dedicació en un temps molt complicat per les retallades imposades des de fora. Gràcies Juanfer.

A l’equip que treballarà amb mi els propers 4 anys, els convide a seguir la senda marcada amb les mateixes ganes i la il·lusió que han demostrat fins ara. Estic plenament convençuda que fareu una molt bona tasca perquè sou un equip d’homes i dones preparats, entregats i compromesos amb Potries. Vos demane generositat, entusiame, treball i si em permeteu que es deixeu la pell per tal d’atendre les necessitats d’aquells que han dipositat la confiança en nosaltres. Una petició que faig també extensible a tots els membres de la corporació.

També vull dirigir-me als treballadors i funcionaris municipals. L’Ajuntament ha sigut motor de canvi i de transformació d’este poble que tant estimem. El vostre quefer diari, la vostra professionalitat, i la vostra complicitat es fa imprescindible per a seguir construint, entre tots i totes, el futur.

Vull donar les gràcies a la meua família, el meu home Emili i els meus fills, Assumpta i Julià, i a ma mare Sunsión, per estar sempre al meu costat, donant-me suport en cada passet d’esta vida i en la presa de decisions no sempre compartida, però sí respectada.

En l’acte de presentació de les candidatures de Compromis a la Safor-Valldigna, la meua filla em va fer un escoltet i em va dir: “Per què hi ha tan poques dones?…” Li vaig contestar: “És cert, tens raó, per això hem de seguir treballant, per la igualtat de gènere, perquè la igualtat entre homes i dones siga una realitat quan més prompte millor des del respecte a la diferència”. I hui en el meu pensament estan eixes dones valentes, que cada dia treballen per construir un futur millor, tot i que encara, malauradament, continuen un escaló per darrere dels homes per arribar als consells d’administració de les grans empreses o als poders de decisió.

En estos temps de retrocés en què a les dones se’ns qüestiona fins i tot la capacitat de decidir sobre el nostre propi cos, vaig a ser la primera alcaldessa de la història de Potries, per a mi tot un privilegi. Això m´ompli d’orgull en el terreny personal i, tot i ser conscient de les dificultats, dedicaré els majors dels esforços a obrir ponts de diàleg, buscar consensos i a sumar en esta nova etapa que anem a inaugurar.

Hem de ser capaços de fer un ajuntament obert, actiu i participatiu, i també perquè no atrevit, imaginatiu i resolutiu. Nosaltres, l’equip de govern, ens hem marcat un Pla d’Acció dissenyat des del debat i la reflexió amb propostes realistes i perfectament assumibles que s’integren en tres eixos fonamentals.

El primer eix promocionar una ciutadania activa amb accions de millora dels canals d’informació i participació. Per a obrir el poble als avantatges que ens permet la societat de la informació i les noves tecnologies, amb més canals de comunicació, amb major transparència i amb pressupostos participatius.

El segon apartat centrat en potenciar l’ajuntament com a generador de cultura amb actuacions en l’àmbit cultural, esportiu i educatiu, amb l’objectiu de promoure espais comuns per afavorir la cooperació entre les associacions locals, i els veïns.

Potries ha fet en els darrers anys esforços molt importants en matèria d’infraestructures i serveis, ara es el moment de rendibilitzar eixes inversions, com ara la Casa Cassoleria d’Àngel Domínguez, el poliesportiu, l’espai conegut fins ara com el llar dels joves, que hem d’obrir a altres grups socials, el patrimoni verd amb més zones per a l’oci i la convivència. Hem de dotar-los de major contingut per a potenciar el seu ús.

I per últim un paquet de mesures per aconseguir un municipi dinàmic, sostenible i basat en l’economia del bé comú, amb un nou impuls a l’agricultura i l’activitat econòmica local. Em compromet hui ací a encapçalar un govern de persones per a les persones. Un govern tolerant amb qui pensa diferent, humà, responsable i realista, però també somiador i utòpic

Em compromet a recuperar el valor de la paraula, a raonar, a debatre i a escoltar, sobretot a escoltar.

Hui més que mai faig meus els versos de Vicent Andrés Estellés: “Asssumiràs la veu d’un poble, i serà la veu del teu poble, i seràs, per a sempre, poble”

Moltes gràcies una vegada més per la vostra confiança.

 

Potries, 13 de juny de 2015.

Assumpta Domínguez,

Alcaldessa de Potries.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *