L’Ajuntament de Potries ingressa els 133.000 € de les Ajudes per a la Peatonalització

Domínguez: “Aquest ingrés ens permetrà reduir el deute i situar el nivell d’endeutament de l’Ajuntament en un 83 %”.

“L’equip del govern es compromet, a més, a seguir treballant perquè els veïns afectats pels impagaments de la Generalitat cobren el més aviat possible”.

 

L’Ajuntament de Potries va ingressar ahir en els seus comptes bancaris els 133.730,19€ corresponents a les ajudes del programa RESTAURO per a la Peatonalització del Centre Urbà, que tal i com va anunciar l’anterior alcalde, Juanfer Monzó, la Generalitat Valenciana li endeutava des de l’any 2011. Monzó ja va fer públic el passat 27 d’abril que havia aconseguit un compromís de la Direcció General d’Habitatge i Projectes Urbans, que aquesta quantitat seria ingressada a l’ajuntament, després de 4 anys de negociacions, abans del mes de setembre, la qual cosa ha estat complida.

L’ex-alcade, que va fer aquestes manifestacions arran la liquidació de l’exercici del 2014, comentava que: “si en aquest any (referint-se a 2014) s’haguera produït l’ingrés de la quantitat endeutada, s’haguera tancat l’exercici amb un nivell d’endeutament per davall del 83%, ja prop del 75% que és el que es considera per la pròpia Llei d’Estabilitat un ajuntament sanejat.”

 

Acomplint el compromís de reduir el deute.

L’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, ha recordat que el grup Compromís per Potries s’ha marcat com a prioritat per a la present legislatura reduir l’endeutament per baix del 75% en el termini d’un any. “Ja explicàrem als veïns que havíem fet els números, i que aquest compromís era viable i possible, i hui, amb aquesta gran notícia, ja ens podrem situar en el 83%, 20 punts per baix del  tancament de l’exercici 2014 (on s’estava en un 103%), pel que com ja dèiem és assolible l’objectiu que ens hem marcat per a aquesta legislatura”, ha afegit.

L’alcaldessa ha confirmat les previsions de l’alcalde anterior i del compromís assolit amb el veïnat de destinar aquest ingrés a amortització avançada del deute. A més, ha recordat els esforços fets pel govern anterior, que “ha treballat de valent i ha aconseguit reduir en 3 anys l’endeutament a la meitat, permetent-nos abordar, a partir de 2016 ja amb un ajuntament sanejat, nous projectes i majors serveis per a la ciutadania, donada la important reducció de la despesa per a pagament als bancs”.

Domínguez ha anunciat que ha donat ordre al regidor d’Hisenda que “estudie la possibilitat i els mecanismes per a assolir el més aviat possible la reducció del deute per baix del 75%, i abordar aleshores l’eliminació del Pla d’Ajust de l’Ajuntament de Potries, cosa que resulta ja bastant viable”.

Per últim, l’alcaldessa ha reiterat que l’equip de govern seguirà treballant per aconseguir que tots els veïns afectats pels impagaments de la Generalitat cobren els més aviat possible.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *