Potries ultima l’obertura del Museu-Cassoleria d’Ángel Domínguez

Durant les Festes d’Agost s’han previst dos jornades de portes obertes. 

L’Ajuntament de Potries està enllestint en aquestes dates els últims detalls del la casa-museu de la “Cassoleria d’Àngel Domínguez”. Aquest ha sigut el projecte emblemàtic  del municipi de les successives corporacions municipals, des que a mitjans dels anys 80 l’Ajuntament va adquirir la casa, del que fou l’últim alfarer en exercir professionalment l’ofici artesà al poble: Ángel Domínguez.

El projecte de restauració de la casa–alfar, que va ser objecte d’un informe de l’Acadèmia Valenciana de Cultura, dins el qual s’hi recomanava la seua recuperació i posada en valor; ha comptat amb el suport, a més de l’Ajuntament de Potries, de diverses institucions que han aportat finançament per a la seua realització, com ara: el Ministeri d’Administracions Públiques; la Generalitat Valenciana, a través de les Conselleria de Cultura, de Turisme i d’Economia, de la Diputació de València; l’Agència Valenciana de Turisme; i en especial, en la última etapa, de recursos de la Unió Europea, a través dels Fons de Desenvolupament Regional (FEDER).

L’alcaldessa, Assumpta Domínguez, ha felicitat al poble de Potries perquè “per fi el projecte és una realitat, i es posa a disposició del gaudi i la formació de totes i de tots; després d’una llarga travessera, en la qual els diversos alcaldes que ha tingut el municipi: José Aznar, Damià Oliver i Juanfer Monzó, junt a les seues corporacions municipals, han treballat de valent per obtenir els recursos necessaris per a recuperar, per a la memòria històrica, una casa que representa el tret diferencial del nostre poble: la ceràmica. Des de l’època romana, almenys, Potries ha sigut sinònim de ceràmica, i no es “de bades” que el nostre gentilici siga el de “cassolers”. Em sent molt orgullosa de ser l’última baula d’una cadena de persones i equips implicats amb el nostre patrimoni històric”.

 L’equip de govern ha previst que durant les properes festes d’agost del poble, es realitzen 2 jornades de portes obertes per a que “els potriers i les potrieres coneguen el resultat dels últims treballs realitzats, i a més aprofitant que en aquestes dates ens visiten moltes persones, que essent naturals del poble, viuen fòra, o visitants i familiars, també puguen conèixer de primera mà, el que els ofereix el poble, des del punt de vista cultural i patrimonial”, explicava Domínguez.

A partir de setembre difusió escolar

 La regidoria de planificació urbana, responsable de Patrimoni, té previst en la primera etapa, a partir del proper setembre, oferir en l’àmbit escolar, vistes guiades amb tallers i activitats especialment pensades per a l’àmbit educatiu, al si de la Casa-Museu, i al voltant de la ceràmica i de terrisseria. Projecte que junt a les ofertes ja existents, com la visita guiada a la Ruta de l’Aigua, i la visita urbana, podem oferir un producte atractiu, en especial per a determinats nivells de l’educació primària.

 A més, s‘està ja treballant en implementar els mecanismes de gestió i explotació de la Cassoleria, de forma que s’hi creen sinèrgies positives en l’àmbit laboral, comercial i econòmic del municipi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *