És dimecres de vesprada-nit… les 20,30 hores de finals del mes d’abril, encara ben clar el dia…. Juan Gràcia, Quino Agud i Natxo Benítez han eixit fora de la casa del carrer Boamit, on s’han reunit amb la resta del Grup com cada setmana, per anar dissenyant el Pla d’Actuació que Compromís x Potries vol proposar al Poble per als propers anys, i mentre preparen les connexions per a què la gent que esta fora puga participar per “videoconferència”, comenten els seus desitjos per a Potries…

“M’agradaria arribar a què Potries fóra un lloc que conserve la seua essència com a poble –Comenta Quino-. Un lloc tranquil, un lloc agradable, amb les seues zones verdes, espais verds, arbres i plantes, amb un patrimoni ben cuidat i un poble còmode per a passejar. També que fóra un lloc més respectuós amb el seu contingut, amb l’entorn i amb la gent, és a dir, més cívic.”

Juan: “Sí, sobretot això, cívic i respectuós, i que es veja net i agradable. Des de fa temps que anem posant l’accent en eixa qüestió i crec que no hem d’abandonar-la, hem aconseguit que als pobles veïns tinguen enveja de viure en un lloc tan agradable com el nostre poble.”

“És cert, s’ha aconseguit un poble agradable, però hem d’anar més lluny, hem de treballar per fer un poble més actiu, més dinàmic i si cap encara, més solidari”, conclou Natxo.

Juan i Quino han estat regidors en diferents etapes a l’Ajuntament de Potries, amb regidories de responsabilitat; Natxo, en canvi, va per segona vegada en la candidatura i tot i que no ha format par de l’equip de regidores i de regidors de Compromís comenta que “Jo en aquesta legislatura espere aportar molt més, seguisc creient en les idees de fer política d’aquest gran grup de persones, i tenint en compte estes qüestions que ara estem definint al Pla d’Actuació, podem millorar i ens poden fer créixer molt més…”

“Clar!, s’ha treballat molt aquests darrers anys, hem portat molts projectes i idees endavant, i altres que per diversos motius han hagut de quedar-se pendents per a altres moments – continua dient Juan– però lògicament sempre queda per fer, sempre es pot millorar i avançar més, hem d’estar sempre escoltant a la gent, que ens demana solucions i ens aporta alternatives per a fer les coses, i nosaltres això ho sabem fer bé”.

“I tant que s’han fet coses! – assevera Quino– Jo vaig ser regidor en la primera legislatura que va governar el BLOC-Compromís a Potries, i la llista de les coses i els projectes que s’han abordat és ben llarga, en 12 anys. De vegades hauríem de fer una visió cap enrere i veure el treball que s’ha fet. Segur que tot el món no ho veu igual, però pense que  aquest grup està obert a diferents sensibilitats i obert a tot aquell que vol aportar idees i propostes, i per això crec que hem aconseguit un projecte de poble obert i plural. Però clar, faltaria més, tot no es fa a la vegada, i hem de continuar avançant”.

“És que el nostre grup – diu Juan té l’avantatge de tindre gent molt diversa i heterogènia, gent que ve de mons diferents. Persones que hem estat a l’Ajuntament, i d’altres que mai ho han estat. De tots els àmbits socials i professional; la diversitat del grup permet fer veure i aportar les coses des de diferents àmbits… i això està molt bé!”

Natxo:  “Efectivament, jo per exemple, aporte els meus punts més forts: esport i salut. I aposte per promoure la salut des de l’activitat física amb l’objectiu de fer un poble més actiu,… jajajajaja,…. cadascú aporta un poc del que sap, i això és bé, com tu dius Juan…”

“Jo crec que puc aportar– comenta Quino  la visió i la percepció que tinc com a un veí més del poble,  però també la visió que es té des de l’altre costat, el de l’ajuntament i moltes vegades això pot ajudar a explicar el per què coses es fan d’una determinada forma i no d’una altra. “

Juan:Xiquets!!, sembla que ahí dins ens criden, anem per feina?”

Quino:  “Mireu, crec que el resum és molt clar: el nostre objectiu ha de ser que la gent, sobretot els joves, tinguen l’oportunitat de quedar-se a viure ací i poder treballar com més a prop del poble millor. Això seria, sens dubte, una bona forma d’habitar el poble, regenerar-lo i també comportaria més activitat econòmica, per a bars, botigues, serveis diversos, etc. !

 Tots tres: “Ale, anem, anem…!!!”