Celebrem el primer aniversari de la declaració com a museu de la Cassoleria d’Àngel Domínguez per part de la Generalitat Valenciana. Amb l’impuls d’esta legislatura s’han aconseguit culminar més de 20 anys de feina per dotar al municipi d’esta infraestructura. Un aparador on poder redescobrir la tradició terrissera de Potries al llarg dels segles i posar-la en valor.

El Museu, a més, és una aposta de futur i projecció del poble, més de 4.000 de persones l’han visitat com a complement de l’oferta turística de Potries convertint-se en una destinació completa, junt amb les diferents rutes i l’oferta gastronòmica i natural del poble.

El procés pel qual la Cassoleria ha estat declarada Museu ha estat un esforç que ara dona els seus fruits, i és que gràcies a este fet s’ha passat de rebre 0 € d’inversió per part de les administracions autonòmiques i provincials el 2015 als 66.640,33 € que han arribat d’estes administracions el 2018 per a seguir portant a terme la tasca de recuperació de la memòria i la conservació del patrimoni. I això es tradueix en una millora de les instal·lacions, poder consolidar un horari de visites o crear nous continguts pedagògics per als i les escolars.

El Museu-Cassoleria d’Àngel Domínguez ha estat un contenidor de modernitat i avantguarda durant este any. Així les veïnes i els veïns del poble han pogut tastar manifestacions culturals que fins ara només es podien gaudir a les grans ciutats. S’han apropat l’art i la cultura al poble, convertint-se en tot un referent fins i tot en l’àmbit internacional, amb la visita d’estudiants i investigadors d’arreu del món dins dels seus treballs en patrimoni de l’aigua o dinamització cultural. Sent la Cassoleria escenari de concerts dins del Potries MusicFest o protagonista a la ràdio i la televisió pública, À Punt.

https://www.levante-emv.com/safor/2019/05/12/cassoleria-potries-recibe-1500-visitantes/1873544.html